Acupunctura pentru slabit

Obezitatea este o problema mondiala!

Supraponderabilitatea, cu partea ei patologica obezitatea, este recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind o epidemie.

Obezitatea este o problema se sanatate publica mondiala. Prevalenta acestei maladii este in crestere. Impactul este si mai mare in tarile industrializate datorita asocierii acesteia cu o multitudine de boli cronice cum sunt hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, bolile osteo-articulare, anumite tipuri de cancer si o mortalitate crescuta. De asemenea, prevalenta problemelor sociale ale persoanelor obeze este crescuta.

Obezitatea nu este numai o problema de nutritie ci este o patologie, o problema medicala, cu ample repercusiuni asupra starii generale de sanatate, aspura functionarii unor organe in particular. Mai mult obezitatea isi pune amprenta si asupra psihicului persoanei supraponderale.
Complicatiile obezitatii pot fi: afectiuni cardiace si vasculare, hipertensiune, tulburari locomotorii, sindrom de apnee in somn.

Supraponderabilitatea si obezitatea sunt definite si clasificate potrivit OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) in functie de Indexul de Masa Corporala (BMI – body mass index) – un raport intre greutate in kilograme si inaltime exprimata in centimetri. Un indice mai mare de 25 indica supraponderabilitate, iar unul mai mare de 30 inseamna obezitate.

CAUZELE OBEZITATII:

Factorii generatori de obezitate sunt multipli si sunt individuali cat si sociali/de mediu.

Enumeram doar cativa factori  comuni si mai des intalniti:

Sedentarismul – este de departe cea mai frecventa cauza a obezitatii. Indiferent ca nu iti place sa faci sport sau modul de viata  nu iti permite sa faci miscare, sedentarismul provoaca obezitate.
Supraalimentarea este si ea o cauza a obezitatii, insa aici se impun discutii suplimentare avand in vedere ca apetitul crescut poate fi determinat la randul sau de alti factori.

Stressul psihic si depresia – conduc la ingerare accentuata de alimente si tulburarea functiilor digestive.
Probleme hormonale – cad strict sub analiza si corectie medicala. Din pacate , tratarea lor pe cale alopata este foarte dificila si implica deseori dezechilibre viitoare. Utilizarea acupuncturii in acesta directie s-a dovedit a fi fara urmari si cu o foarte mare eficienta.

Trebuie mentionat ca exista un cerc vicios in ceea ce priveste obezitatea :
Obezitatea ESTE DETERMINATA si de traume psihice, probleme afective, consum de medicamente, de alcool, si aspectul revers/simetric este ca si OBEZITATEA poate determina aparitia acestor manifestari, pe un teren prielnic, daca individul inca nu le-a manifestat.

De ce sunt pline de esec metodele de slabit cunoscute azi?

Metodele actuale de tratare a obezitatii sunt in foarte mare parte fara succes pentru ca nu ating radacinile problemei in individ. Nu exista o formula standard sau generalizata de tratament a obezitatii asa cum se prezinta in programele de slabit de pe canalele massmedia. In plus marea majoritate a formelor de terapie a obezitatii ating aspecte pur fizice si nu se ating de aspectele emotionale si de cele energetice ale individului.

Abordarea moderna a slabitului este gresita. Se pune prea mult accent pe calorii, proteine, substante chimice in general. Dietele dezvoltate de multi asa zisi nutritionisti sunt gresite. Produsele dezvoltate de industriile farmaceutice sunt eronate. De fapt s-a dezvoltat o intreaga industrie farmaceutica, extrem de profitabila, tocmai pe obezitate. Pacientii sunt indusi in deruta. Sunt indemnati sa consume produse pentru slabit in timp ce li se promoveaza sau chiar impun un mediu/mod de viata si o alimentatie total eronate.

Acupunctura s-a dovedit extrem de eficienta in corectarea problemelor de obezitate si in mentinerea reuzutatelor. Cu alte cuvinte, prin acupunctura nu numai ca slabiti ci spre deosebire de alte metode rezultatele se si mentin in timp.

De ce este acupunctura atat de eficienta in a trata problemele de obezitate?

RASPUNS: pentru ca acupunctura lucreaza la toate nivelele necesare pentru a combate obezitate : plan fizic, plan emotional si plan/nivel energetic
1) acupunctura pentru slabit face corectiile energetice necesare in meridianele afectate.
2)acupunctura corecteaza starea psihica anxioasa , sau stari de alta natura care cauzeaza sau care intretin patologia
3)acupunctura inhiba, prin mecanisme foarte puternice senzatia de foame, si dorinta de a manca exagerat.
4)in plus acupunctura stimuleaza endorfine cu un rol foarte important si face reglaje hormonale in tratarea obezitatii. Acupunctura in slabit acclereaza metabolismul si regleaza absorbtia si metabolizarea substantelor nutritive si a sarurilor. Organismul isi restabileste starea optima de sanatate.
5)acupunctura poate chiar sa intareasca tonusul specific al muschilor stomacului pentru a creea starea de satietate.

A face acupunctura pentru slabit este cea mai buna abordare a aceste patologii.

In rezumat: acupunctura in slabit accelereaza/regleaza metabolismul (dupa caz), imbunatateste digestia, regleaza hormonii specifici, intareste functia ficatului, pancreasului si a altor organe cu rol in metabolism si digestie.

Concluzia este ca acupunctura functioneaza ca metoda de scadere in greutate si mentinere a noii greutati. Stimularea acupunctelor nu este un panaceu, o cura minune, este doar o poarta prin care poate trece noua ta cale, un nou stil de viata in care “mananci mai putin” si “faci mai multa miscare” fiindca asta iti face placere.