Masaj

Masajul de relaxare

Masajul este o tehnica straveche care a aparut ca o necesitate obiectiva. Cine nu a sesizat ca daca te masezi la un loc dureros acesta doare mai putin, daca te-ai lovit si freci locul dureros acesta doare mai putin.
Asa a aparut o tehnica sofisticata în care manevrele au un rol esential în starea de sanatate a omenirii. Masajul a fost folosit în timpul secolelor si de cei din clasele superioare, aristocratie dar si de oamenii de rând. A fost efectuat de nespecialisti dar si de specialisti. În decursul timpului aceasta activitate a capatat valente de vindecare. În anumite cazuri masajul este esential si indispensabil în vindecare în tratarea unor afectiuni, în recuperare, în refacerea dupa o suferinta majora.
Masajul mentine starea de sanatate, reda tineretea, reface organismul, lupta contra îmbatrânirii, are cel mai mare rol în relaxare. Efectuat de catre un specialist, masajul la Harmony Clinic îsi dezvaluie toate secretele, te umple de satisfactie, te destinde, te relaxeaza.
Masajul este o desfatare, nu un chin, este o necesitate nu o obligatie. Când esti într-o stare mai proasta, când ai senzatie de oboseala, rasfata-te cu un masaj in cadrul Harmony Clinic si vei simti cu adevarat ca traiesti.

Masaj anti-celulitic

Masajul anticelulitic are drept scop indepartarea celulitei si complexelor pe care aceasta le aduce cu sine. Dintre remediile naturale, masajul ocupa un loc central, si o cale care nu ar trebui evitata.
In cadrul Harmony Clinic, alaturi de Body Galvanic Spa, masajul reprezinta una din metodele natural de a scapa de celulita care poate aparea pe abdomen, coapse, fese uneori pe brate cit si in alte locuri de pe corp.
Medical, aspectul de “coaja de portocala” este determinat de o acumulare locala de grasimi, apa si toxine la nivelul tesutului adipos in diferite stadii avansate si mai putin avansate. Manevrele specifice acestui tip de masaj se combina si cu drenajul limfatic local si astfel se micsoreaza stratul de grasime, surplusul de apa si toxinele determinând o mai mare detoxifiere locala.
Efectul este amplificat prin folosireal cremelor si uleiurilor natural, cat si a unei tehnici speciale de impachetat care dau un nou profil corpului. Pentru un efect cât mai indelungat al inlaturarii celulitei, masajul trebuie însotit de:
• Body Galvanic Spa
• Impachetari si termocuverta
• Colon hidroterapie
• Rebounding
• Regim alimentar specific de detoxifiere si o dieta adecvata.

Masaj de slabit

Excesul ponderal nu are numai un aspect neplacut si inestetic dar are si repercusiuni nefaste asupra întregului organism. Acest exces este dat de un surplus de strat adipos care nu se limiteaza la depunerea în tesutul subcutanat ci si pe unele organe si vase de sânge. Acest exces se raspândeste aproape uniform pe tot corpul dar dupa conformatia si predispozitia fiecaruia poate lua forme diferite asezându-se preponderent pe abdomen, fese, coapse si uneori pe brate.
Acest exces ponderal îl poate avea orice persoana indiferent de sex sau vârsta si se instaleaza la gurmanzi, sedentari, la cei ce manânca incorect sau într-un ritm prea rapid.
Excesul ponderal se poate preveni prin masajele de slabit dar mult mai greu daca acest exces este deja de mult instalat. Masajul de slabit are în vedere în acest caz efectuarea si combinarea unor manevre ale masajului suedez având efect general de slabire. Telul este influentarea metabolismului celular si a sistemului glandular, într-un consum accelerat de calorii în scopul scaderi în greutate. De aceea, manevrele de masaj alterneaza, de la manevre profunde la cele superficiale, de la cele rapide la cele cu efect relaxant, viteza este sustinuta, marirea consumului de calorii se realizeaza cu miscari active, pasive si active cu rezistenta.

Masajul de slabit isi propune:
• o imbunatatire a circulatiei sângelui pentru o mai buna hranire a organismului
• o activare a sistemului venos în scopul eliminarii mai rapide a reziduurilor de ardere de la nivelul fiecarei celule
• o imbunatatire a circulatiei limfatice pentru a produce o drenare sustinuta