Nutritia

Nutritia-  Organismul uman este inexplicabil dependent de calitatea alimentelor pe care le consuma si nu mai putin de compatibilitatea acestor alimente cu necesitatile organismului.

Nu ai de ce sa asociezi starea de sanatate cu varsta! Starea de bine si viata indelungata se pot imbina atata de armonios. Este posibil sa ai o viata mai indelungata, mai sanatoasa, printr-o dieta adecvata, prin sanatate mintala si prin ingrijirea inteligenta a corpului.

VALOAREA HRANEI in nutritia animala si umana, este dependenta in majoritate de compozitia sa chimica. Nutrientii esentiali ai mancarii sunt proteinele, carbohidratii, grasimile, mineralele si vitaminele. Hormonii si enzimele joaca de asemeni un rol de o anumita importanta. Aplicarea caldurii substantelor vegetale sau animale tinde sa produca schimbari majore in compozitia chimica a acestora.

Hrana vie cuprinde germeni, cereale (precum meiul si quinoa), seminte, vegetale marine (alge marine), acizi grasi esentiali, orz verde si alte plante si ierburi, alaturi de algele salbatice verzi-albastre. Alimentele vii cresc vitalitatea, intaresc sistemul imunitar, regleaza greutatea si incetinesc procesul de imbatranire. Abunda in vitamine si minerale, contin o cantitate suficienta de proteine si au foarte putine calorii. Sunt bogate in carbohidrati cu digestie lenta care sporesc energia; si pentru ca alimentele vii sunt in general foarte bogate in apa, ele reprezinta modul ideal de detoxifiere a organismului. De asemenea, sunt bogate in fibre. Fibrele solubile scad nivelul grasimii din sange si indeparteaza din organism metalele grele precum plumbul si cadmiul.

Dar elementul cu adevarat remarcabil pe care il contin alimentele vii, in special cele neprelucrate, sunt enzimele. Enzimele reprezinta cheia pentru o absorbtie buna a hranei, fiind eliberate odata ce incepem sa mestecam. In egala masura, toate procesele noastre fizice depind de enzime. Acestea sunt principalii catalizatori ai tuturor reactiilor chimice din organismul nostru, fata de care am inceta sa functionam sau sa existam. Enzimele determina digestia, detoxifierea, imunitatea si toate celelalte procese metabolice si regeneratoare. Calitatea enzimelor noastre este reflectata in propriul nivel energetic si in vitalitatea noastra.

Cu ajutorul hranei vii, deficientele nutritionale pot fi corectate si nivelurile mineralelor, vitaminelor si aminoacizilor pot ajunge la echilibrul perfect. Hrana vie duce la schimbari majore de sanatate: vitalitate si nivel crescut de energie, sistem imunitar intarit si chiar claritate mentala, memorie si reactie rapida a organelor. In esenta, alimentele vii hranesc celulele, alimenteaza organele, tonifica sangele, regleaza tranzitul intestinal, intaresc tesutul muscular si, in final, sporesc imunitatea.

La Harmony Clinic credem in unicitatea fiecarui pacient in parte, credem in puterea vindecarii ca intreg – minte, trup si suflet. Descopera alaturi de noi, un stil nou de viata, mai bun, mai curat, mai potrivit pentru mintea si sufletul tau. Vino sa te imbogatesti spiritual si sa te redescoperi!