Rebounding

Este distractiv, este usor și este sigur pentru aproape oricine de orice vârsta. Cel mai complex exercițiu, singurul care stimulează sistemul limfatic și omoară celule canceroase fără a traumatiza sistemul osos, articulațiile și genunchii. Rebounding este un exercițiu pe care îl faci sărind pe o mică trambulină circulară, o mini trambulină, recomandat atât pentru femei cât și pentru bărbați, de orice vârstă. Există cel puțin 19 modalități fascinante de care organismul nostru beneficiază prin efectuarea exercițiului Rebounding, detaliate mai jos:

Rebounding1. Este singurul tip de antrenament   în care se obține o postura verticală corectă, în timp ce discurile intervertebrale sunt protejate.

2.  Tensiunea involuntară și relaxarea musculară (efect datorat gravitației), activează nu numai mușchii ci și fiecare celulă din corp.

4.  Săriturile la trambulina au un impact enorm datorită faptului că nici un un mușchi nu poate evita reflexul de relaxare. Astfel după doar 15 min. de sărituri, fiecare mușchi se relaxează.

5.  Prin sărituri se obține un efect important legat de  drenajului limfatic. Astfel, refluxul  limfatic este de 4 ori mai rapid față de oricare alt tip de mișcare.

6. Mișcările pe trambulină ajută la drenarea sinusurilor.

7. Țesutul conjunctiv se întărește și se previne apariția varicelor.

8. Țesutul neuromuscular este stimulat, asadar vei avea o minte mai limpede și o gândire mai rapidă.

9.  Săriturile pe trambulina sunt o modalitate eficientă de a preveni/diminua  osteoporoza. Săriturile împotriva gravitației, fosfații și sărurile pot întări oasele.

10.  Rata metabolică este considerabil îmbunătățită (față de alte sporturi) datorită amortizării lente la contactul  cu trambulina.

11. Principalul avantaj  este acela că, lichidul sinovial poate sprijini perfect cartilajul, în timpul săriturilor.

12. Același lucru se aplică și discurilor coloanei vertebrale. Prin această mișcare de întindere și relaxare, ele sunt regenerate și întărite.

13. În timpul săriturilor, nu se realizează o supracidifiere a celulelor, prin formare de acid lactic. Aceasta descompunere este echilibrată. Enzimele de ardere a grăsimilor sunt stimulate și astfel, se realizează o creștere a ratei metabolice.

14. Datorită elasticității crescute (corzile de cauciuc) a trambulinei, consumul de energie este cu 40% mai mic față de alergare. Aceasta înseamnă că oxigenarea celulelor  este cu 68% mai mare față de alergare.

15. Din această cauză, efortul este mic și nu e necesar să transpirăm. Pur și simplu efectul pozitiv se obține fără a transpira.

16.  Datorită oxigenării crescute , vederea este îmbunătățită.

17. După doar 3 min. de sărit pe trambulină, se obține o stare de bine extraordinară datorită creșterii nivelului de endorfine(,,hormonul fericirii’’).

18. Se obține un simț mai bun al echilibrului, datorită menținerii involuntare a echilibrului în timpul săriturilor pe trambulină.

19. Pe lângă toate acestea, săriturile la trambulină sunt distractive, ușoare și o modalitate foarte eficientă de terapie.

Recomandate la toată familia, de la mic la mare, ori de câte ori prinzi trambulina liberă! Fără efecte adverse și cu o porție consistentă de râs la final!

Dacă vrei să faci ceva pentru sănătatea ta în timp ce te distrezi copios,
te așteptăm la Harmony Clinic pentru o rundă de Rebounding!